dinsdag 11 februari 2014

Kick-ass chocolade pudding

Oke, deze kick-ass chocolade pudding is zoooo ontzettend lekker en zo makkelijk! Lekker als toetje bij een feestelijke maaltijd met vrienden of familie, ze zullen onder de indruk zijn. Natuurlijk ook lekker als verwen tussendoortje.

kick-ass chocolade pudding
Denodigdheden:
- 1 blikje kokosmelk
- 4 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 1 banaan

Bereidingswijze:
Je doet de kokosmelk met de rauwe cacaopoeder en de banaan in de keukenmachine en je laat het even draaien. De ingrediƫnten mengen zo goed en het wordt ietsjes luchtig.
Hierna roer je de chiazaad er doorheen. De koelkast in, wel een aantal uur. Kan de chiazaad wellen, zodat het een pudding (tapioca) substantie wordt. Maak het dus ruim van te voren voordat je het wilt serveren.
Als je het mooi wilt serveren, strooi er wat kokosrasp op of wat rauwe cacao nibbits.

Tja, en houd jezelf dan maar eens in om niet alles op te eten ;-)

Rauwe chocolade is gezond!
Wist je dat rauwe chocolade onwijs gezond voor je is? De rauwe cacaopoeder zijn gemalen cacao bonen en de verhitting komt niet boven de 42 graden Celsius. Bij alle raw food is dit van belang. Op deze manier blijven de voedingsstoffen behouden.
Rauwe cacao bevat de meeste antioxidanten dan welk voedingsmiddel dan ook. De rauwe cacao zit vol met magnesium. Daarnaast is het rijk een meerdere mineralen. Het zit boordevol met ijzer, chromium, mangaan, zink en koper. Allerlei mineralen die ons lichaam nodig heeft.
Onder andere bevat rauwe cacao 2 stofjes, genaamd anandamide en phenylethylamine. Deze twee stofjes hebben een gunstige uitwerking op ons, want het ene stofje zorgt ervoor dat we ons blij voelen en de andere zorgt ervoor dat hetzelfde stofje in onze hersenen wordt aangemaakt als we verliefd zijn.
Dus chocolade maakt ons gelukkig? Zeer zeker. Eet met regelmaat rauwe chocolade. Chocolade die we in de supermarkten kopen zijn verhit, waardoor de meeste voedingsstoffen zijn verdwenen, ook is er suiker en melk aan toegevoegd.

Deze week dus op je boodschappenlijst: rauwe cacaopoeder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten