dinsdag 17 juni 2014

Hartige taart

Een quiche met een heerlijke salade, daar kan ik echt van genieten. Als lunch of als avond eten. Het gaat er altijd wel in.
Ik maakte voorheen een quiche altijd met bladerdeeg uit de supermarkt. Ik maakte het afgelopen jaar heel af en toe een quiche, want eigenlijk vind ik het bladerdeeg niet kunnen. Want het is gemaakt van tarwe, zit veel te veel andere ingrediënten in en veel, heel veel roomboter.

Overheerlijke harige taart met prei en broccoli 

Hier dan een recept voor het maken van je eigen bodem. De bladerdeeg is niet meer nodig. Het is minder pluffie dan bladerdeeg. Toch kun je zo een heerlijke hartige taart maken.

Ingrediënten voor de bodem:
- 75 gram speltmeel + een beetje extra voor het bestuiven
- 25 gram havermout
- 35 gram kokosolie
- 1 ei
- 1 eetlepel koud water
-  snufje zeezout

Weeg je droge ingrediënten af. Smelt de kokosolie. En kluts je ei. Meng vervolgens alle ingrediënten bij elkaar en meng het goed. Wikkel het deeg in vershoudfolie en het deeg laat je minstens een half uur rusten in de koelkast.
Daarna rol je het deeg uit en bekleed je je quiche vorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork, zodat het niet te veel gaat rijzen in de oven.
Je quiche vulling kan er nu op en de quiche kan de oven in. Een 30 minuten op 165 graden.

Idee voor de vulling:
- 2 gesneden prei
- 60 gram broccoli heel klein gesneden
- 2 knoflook teentjes
- 1 rode peper
- scheut sojasaus
- 3 eieren
- grote scheut melk

Snij de groente en doe dit in een grote kom. De knoflook teentje pers je erbij. Vervolgens schenk je de sojasaus en de melk erbij en kluts je de eieren erdoorheen.
En klaar is je quiche vulling!
Deze vulling is ook erg lekker met gehakt. Je hebt dan 100 gram gehakt nodig en bakt dit even. Ik kruid mijn gehakt met gehakt kruiden. Niet te veel, want dan wordt het al snel te zout.
Je schept dan eerst het gehakt op de bodem en schenkt daarna de vulling eroverheen.
Serveer het met een lekkere tomaat/paprika salade ( deze maak je extra lekker met een truffel olie) en je hebt een heerlijk, goed vullende lunch of diner.

Quiche met tomaat/ paprika salade.
Smakelijk eten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten